01 Δεκεμβρίου 2012

Στολίδια, παιχνίδια και μυρωδιά Χριστουγέννων!


Σήμερα μπήκε ο Δεκέμβρης, ο μήνας των γιορτών, ο μήνας με τα πολύχρωμα στολίδια και τα φωτάκια. Είναι η εποχή που όλοι μας, είτε έχουμε παιδιά είτε όχι, είμαστε λίγο πιο χαρούμενοι κοιτάζοντας απλά και μόνο το δέντρο μας!Και γω τώρα που σας γράφω το δέντρο μου κοιτάω, και τολμώ να πω ότι το έχουμε στολίσει εδώ και 15 ημέρες! Ορίστε το δικό μας! Με πολλά παιχνίδια και πολύχρωμα φωτάκια! 
Για τα παιδιά, όμως, είναι λίγο διαφορετικά τα πράγματα! Το παραμύθι και το "μυστήριο" των Χριστουγέννων το βιώνουμε πραγματικά μόνο όταν είμαστε παιδιά! Έχω λοιπόν να σας προτείνω κάποια Χριστουγεννιάτικα παραμύθια που θα σας βοηθήσουν να περάσετε δημιουργικά την ώρα σας με τα παιδιά σας αλλά και να γευτείτε και εσείς την παιδικότητα των γιορτών.  Το πρώτο λέγεται "Καλή Χρονιά με παραμύθια γιορτινά", είναι συλλογικό έργο από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ και το δεύτερο είναι της Μαρίας Παπαγιάννη, "Εκείνα τα Χριστούγεννα ήρθαν τα πάνω κάτω" από τις εκδόσεις Πατάκη. Εαν θέλετε να κάνετε χριστουγεννιάτικες κατασκευές ή χριστουγεννιάτικα παιχνίδια και κρυπτόλεξα σας προτείνω αυτό το site που έχει πολύ ενδιαφέροντα παιχνίδια και πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό!(http://www.prasinipriza.com/E15010CHRIST.html)
Επίσης, μπορείτε να βιώσετε το κλίμα των γιορτών εάν επισκεφτείτε το  Λούνα Παρκ «Τα Αηδονάκια» που φιλοξενεί φέτος  την “Santa Claus Airways” με πιλότο τον Άγιο Βασίλη και προορισμό παραμυθένιους τόπους. Μια άλλη πρόταση είναι το Santa Claus Kingdom - Το βασίλειο του Άγιου Βασίλη στο Μεσογειακό εκθεσιακό πάρκο στα Σπάτα. Πρόκειται για ένα κλειστό θεματικό πάρκο, παραμυθένιο, γεμάτο μαγεία και παιχνίδια. Όσον αφορά τους θεατρόφιλους στο Ίδρυμα Ευγενίδου παίζεται η παιδική παράσταση "Το άστρο των Χριστουγέννων" (www.eugenfound.edu.gr) και στο Ελληνικό Παιδικό Μουσείο διοργανώνονται απογευματινά εορταστικά προγράμματα για παιδιά από ενός έως και 12 χρονών (http://www.hcm.gr). Επίσης, στις 9/1 μπορείτε να λάβετε μέρος μαζί με τα παιδιά σας στις εκδηλώσεις "Ελα να παίξουμε" στο Ψυχικό που περιλαμβάνουν θεατρικά, μουσική, παιχνίδια και ζαχαροπλαστική. Θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες εδώ (http://www.parents.gr/events/a485#elanapaixoume)
 
Εύχομαι όλοι, μικροί και μεγάλοι, να έχουμε καλό μήνα και καλές γιορτές με υγεία, αγάπη, δημιουργικότητα και πολύχρωμα στολίδια!
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου